13 april 2022
20:15

Dalen/Krokslätts FF

Referat: Näsets SK - Dalen/Krokslätts FF

Efter mycket om och men lyckades vi få ihop en trupp till matchen borta mot Näset trots mycket sjukdomar, skador och påsklov. Börjar med ett stort tack till Sebastian, Anton, Theo och Malte som ställde upp för oss. Malte som även lyckades med att göra mål i sin debut i juniorlaget. Vår yngsta målskytt för detta juniorlaget hittills med sina blotta 14 år.
Som jag ser det kan det gå åt två håll efter en sådan här match. Antingen tar vi med oss känslan efter matchen och ser till att det inte upprepar sig eller så låter man känslan ta över. Vi ska naturligtvis se till att historien inte upprepar sig. För att det ska ske ska vi ta med oss tre värdeord som ska genomsyra Dalen junior under match; karaktär, fokus och attityd.

Den första halvleken visade prov på vår kvalité och våra svagheter under loppet av 45 minuter. Första 15 minuterna var riktigt bra och vi lyckas ta ledningen genom mål från Larsson. Efter målet slappnar vi av lite men lyckas ändå hålla disciplin i försvarsspelet. Dock resulterar det i att vi slår bort många enkla bollar vilket bjuder in Näset i matchen. Tillslut lyckas vi inte hålla emot och Näset kan göra både 1-1 och 2-1 innan domaren blåser av för halvlek. Andra halvleken börjar vi också starkt och det är här som Malte påpassligt lyfter in bollen i Näsets mål efter en tilltrasslad situation och 2-2 är ett faktum. Sedan går det utför. Näset tar över helt och vi lyckas inte komma upp i deras tempo och vilja. Det är detta som avgör fotbollsmatchen. Vid slutsignalen är ställningen 6-2 till Näset och vi har även hunnit med att dra på oss ett rött kort.

Vi tar med oss denna matchen men blickar framåt. Vi har en mycket högre nivå än detta men utan rätt inställning till match kommer vi aldrig få ut max av vår kapacitet. Vi måste hitta en kontinuitet i vår högsta nivå och minska antalet perioder av lägsta nivå. Hittills under året har det sett bra ut och detta är första matchen sedan Nordstrands IF i februari som slutar med förlust. Det gäller att inte bli bekväma. Vi kommer att komma tillbaka starkare, det är jag helt säker på.